Gedragsmedicatie kan een belangrijk onderdeel zijn aan het totaalpakket aan adviezen en begeleiding die je biedt aan de eigenaar van een hond met probleemgedrag. Er is een aanbod aan middelen die veterinair geregistreerd zijn maar ook medicatie die humaan ingezet wordt kan een hulpmiddel zijn. Maar geen enkele casus is hetzelfde, dus over welke medicatie ga je het met de dierenarts hebben als je als gedragstherapeut wilt overleggen over de inzet van psychofarmaca?

Tiny de Keuster is dierenarts gedragspecialist in België (European Veterinary Specialist in Behavioural Medicine).

Tijdens deze verdiepingsdag duiken we aan de hand van diverse casussen in de mogelijkheden van gedragsmedicatie en toepassing daarvan. Talloze video’s geven een goed beeld van het probleem, waarin Tiny De Keuster uitlegt welke medicatie ingezet kan worden en wat het resultaat daarvan was. Vanzelfsprekend is het mogelijk om vragen te stellen over eigen ingebrachte casussen (waarbij afhankelijk van de belangstelling mogelijk op voorhand een selectie gemaakt wordt).
Deze verdiepingsdag bouwt verder op andere lezingen en informatie van Tiny De Keuster die waarin met name de theoretische basis besproken is.

Voor wie is deze bijscholing?
Voor gedragstherapeuten, gedragstherapeuten in opleiding, dierenartsen en dierenartsen in opleiding. Basiskennis van gedragsmedicatie is vereist.

Wanneer is het?
Zaterdag 15 april 2023 van 09.30 tot 17.00 uur

Waar vindt het plaats?
Wencopperweg 18 in Barneveld (locatie Annorlunda)

Wat kost het?
€ 120 euro excl. btw (€145 incl.btw).

Dit bedrag is inclusief koffie, thee en een eenvoudige lunch. Je krijgt een certificaat als deelname van bewijs.

Hoeveel bijscholingspunten?
NVGH: 3 PE
SPPD: 5 punten

Vragen?
Mail naar info@annorlundacampus.nl.

Inschrijven?