In haar praktijk Fysio voor Dieren ziet Dominique Frohoff veel honden met gedragsproblemen waarbij een onderliggend fysiek probleem in het bewegingsapparaat de hoofdrol speelt. Pijnklachten in een vroeg stadium herkennen is van essentieel belang voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de hond. Wat kun je als gedragsdeskundige zelf doen om een duidelijker beeld te vormen over de fysieke conditie van de hond? Hoe kun je je bevindingen onderbouwen voor een gedegen advies richting de eigenaar? Wanneer stuur je door en naar wie verwijs je? Tijdens deze gastles leert Dominique je hoe je de juiste vragen stelt en hoe je een aantal eenvoudige testen op een veilige manier kunt uitvoeren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
  • Anamnese, welke vragen zijn belangrijk om het probleem in kaart te brengen en hoe interpreteer ik ze?
  • Wat zijn de meest voorkomende fysieke problemen en hoe herken ik ze?
  • Ganganalyse; hoe beoordeel je het gangwerk van een hond met een specifieke pathologie?
  • Onderzoek; welke testen kunt je uitvoeren en hoe zijn deze te interpreteren zodat er een gedegen onderbouwing is naar de eigenaar en eventueel dierenarts of therapeut.
Wie is Dominique Frohoff?

Dominique Frohoff is eigenaresse van Fysio voor Dieren. In deze praktijk biedt ze een breed scala aan behandelingen. Van fysiotherapie en chiropractie tot sportkeuring. Daarnaast geeft ze geregeld workshops en lezingen over deze onderwerpen.

Dominique is 36 jaar en woont met haar man en 2 kinderen (1 en 4 jaar) in Enschede. In haar vrije tijd kun je haar vinden in de bossen met haar twee ruwharige teckels Capser en Hoppe van 13 jaar. Ze lees graag boeken en heeft een enorme liefde voor holistische geneeswijzen.

Voor wie is het?

De dag is bedoeld als bijscholingsdag voor afgestudeerd Kynologisch Instructeurs en Gedragstherapeuten van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum.

Wanneer is het?
  • 12 november 2021
  • 29 januari 2022
Waar vindt plaats?

Op onze eigen locatie: Wencopperweg 18 te Barneveld

Wat kost het?

€90 excl. btw (€108,90 incl. btw)

Hoeveel bijscholingspunten?

CKI: 30 punten in categorie A

Inschrijven?

12 november zit vol. Inschrijven voor deze datum kan niet meer.
Inschrijven voor 29 januari kan, via deze link

Vragen?

Mocht je vragen hebben, stuur ons dan een mail. We staan je heel graag te woord.