Iedere hondeneigenaar zal bevestigen dat zijn eigen hond uniek is. Zelfs als je meerdere honden van hetzelfde ras hebt, dan nog zijn ze allemaal verschillend. Toch proberen we onze honden allemaal min of meer op dezelfde manier op te voeden. Een beetje als wanneer we alle kinderen naar de havo zouden laten gaan.

Stel je voor dat elk kind standaard een havo-advies zou krijgen. Dan zou er geen ruimte zijn voor onderscheid tussen de enorme variëteit aan talenten waarover kinderen kunnen beschikken. Laat staan dat er aandacht was voor het tempo waarin ze leren. Gelukkig benaderen we de opleiding van kinderen op een andere manier. Zou het een idee kunnen zijn om dat ook bij honden te doen?

Concept trainen is een methode om een hond op te voeden vanuit de gedachte dat iedere hond zijn eigen karakter heeft en dat hij verschillende vaardigheden bezit. Vaardigheden waaraan je kunt werken om de hond gedrag aan te leren dat gewenst is, in zijn eigen tempo.

Nadia Bagmeijer en Daniëlle Hermans verzorgen de opleiding tot Concept trainer via DogTalk Pro.
Concept trainen is niet nieuw, het is simpelweg een term voor een manier van trainen en opvoeden.  In de kynologie wordt dit al jaren toegepast door diverse trainers die het allemaal net weer anders noemen en ieder hun eigen invalshoek hebben. Voor Nadia en Daniëlle is concept trainen een combinatie van technieken en trainingsmethodes. Ze nemen uiteraard hun eigen ideeën en ervaringen mee.
Op basis van deze kennis en ervaring is onze Concept Trainen methode ontstaan.

Tijdens deze bijscholingsdag maak je kennis met het concept trainen. Na deze lesdag heb je inzicht in de theorie van het concept trainen en ken je diverse spellen. Het is een dag zónder honden.
 
Voor wie is deze bijscholing?
De bijscholing richt zich op kynologisch instructeurs met een basiskennis over trainingsmethodes. Het is een theoretisch bijscholing, zonder honden.

Wanneer is het? 
Zaterdag 20 mei 2023 van 09.30 tot 17.00 uur

Waar vindt het plaats? 
Wencopperweg 18 in Barneveld (locatie Annorlunda)

Wat kost het? 
€ 120 euro excl. btw (€145 incl.btw). 

Dit bedrag is inclusief koffie, thee en een eenvoudige lunch. Je krijgt een certificaat als deelname van bewijs.

Hoeveel bijscholingspunten? 
NVGH: 3 punten
Punten zijn bij het CKI en de SPPD nog in aanvraag.

Vragen? 
Mail naar info@annorlundacampus.nl

Inschrijven?