De begeleiding van een eigenaar van een Hoog Risico Hond vraagt speciale vaardigheden van een Kynologisch Instructeur. In deze ééndaagse bijscholing besteden we aandacht aan de preventie van agressie.

De onderwerpen die tijdens deze lesdag onder meer aan bod komen, zijn zowel theoretisch als praktisch van aard:
– gevoeligheid voor het ontwikkelen van risicogedrag, van pup, puber en volwassen hond
– socialisatie: het begeleiden van de juiste omgang met andere honden en mensen
– Herkennen van risico-gedrag tijdens spel
– Al dan niet inzetbaarheid van diverse soorten oefeningen en vaardigheden ter preventie van agressie en het bevorderen van de veiligheid in de meest brede zin van het woord.

Deze workshop/bijscholing maakt deel uit van de opleiding tot Kynologisch Instructeur VIP (Veiligheid, Interventie & Preventie). Sinds 2021 leidt een combinatie van nascholingen door erkende opleiders tot de aanvullende titel voor Kynologisch Instructeur VIP. De kynologisch instructeur die deze opleiding heeft gevolgd, is gespecialiseerd in preventie van bijtincidenten en begeleiding van honden met een verhoogd risico op bijtgedrag op het trainingsveld. Kynologisch Instructeurs, benoemd door de Raad van Beheer zullen vermeld worden met deze aanvullende kwalificatie bij voltooien van alle nascholingen binnen deze opleiding.

Wie zijn de docenten?

Deze dag wordt gegeven door Monique Bladder en Erica Bokelmann.

Voor wie is deze dag?

Voor Kynologisch Instructeurs of Gedragstherapeuten van Annorlunda of van één van de andere door de Raad van Beheer erkende CKI opleiders. Ervaring met het geven van hondentraining (opvoedcursussen) of begeleiden van honden met ongewenst gedrag is een vereiste.

Toetsing

Na afloop krijgt men een opdracht mee. Als deze binnen de gestelde termijn wordt ingeleverd én met een voldoende wordt beoordeeld, wordt het certificaat verstrekt.

Wanneer?

Deze dag vindt (bij voldoende belangstelling) plaats op zaterdag 28 januari 2023 van 9.30 uur tot 17.00 uur. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

Kosten?

De kosten voor deze dag zijn €120 excl. btw. Dt is inclusief hand-out, koffie, thee en lunch en een certificaat na voldoende afronding.

Waar?

De locatie is Wencopperweg 18 te Barneveld. Het online volgen van deze dag is niet mogelijk.

Bijscholingspunten?

CKI/Raad van Beheer: 30 punten cat. A

Aanmelden?

Dat kan door het doen van de betaling van €120 excl. btw via deze link. Onze algemene voorwaarden kun je hier vinden. Je ontvangt van ons dan een bevestiging van je inschrijving per mail.
Als je vragen hebt, aarzel dan vooral niet om die per mail te stellen. We staan je heel graag te woord.

De bijscholingsdag gaat door bij voldoende belangstelling. Als er niet voldoende belangstelling is, kunnen we besluiten de dag te annuleren en je betaling terug te betalen.