Ben jij hondenschool-instructeur (in opleiding)?
En wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied als hondenprofessional?

Kom dan naar het 4e Hondenschool-Instructeurs Congres (afgekort HIC) op zaterdag 27 augustus 2022!

We zijn er dit jaar zeker weer!

We zijn blij te kunnen melden dat we in 2022 weer een Hondenschool Instructeurs Congres hebben. Mét opnieuw een aantal goede sprekers met interessante onderwerpen voor jou als hondenschool-instructeur.

Wil je je hondenkennis verdiepen? Samen met vakgenoten een dag leren en geïnspireerd worden?

De sprekers hebben het over onderwerpen die jij gelijk in je lessen kunt gebruiken. We hebben de volgende sprekers:


Overprikkeling: de nieuwe verklaring voor al het ongewenste gedrag?
Monique Bladder

Overlopende stress-emmertjes; ze worden steeds vaker gebruikt als uitleg en verklaring voor gedrag dat honden laten zien. Maar speelt het echt zo’n belangrijke rol als dat het toegedicht wordt? En missen we daardoor niet het één en ander?

Monique is gedragstherapeut
(Postgraduaat Toegepast Diergedrag), auteur en één van de twee hoofddocenten van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum.


Impulscontrole: een goed idee of doorgeschoten praktijk?
Erica Bokelmann

Impulscontrole (of zelfbeheersing) wordt de laatste jaren op diverse manieren en in allerlei vormen gegeven op de hondenschool. Maar wat is het? En weten we eigenlijk wel wat het doet (of niet)?

Erica is gedragstherapeut (postgraduaat Toegepast Diergedrag), auteur en hoofddocent van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum.


Alle honden moeten een tuig! Of toch niet….? Martine Burgers

Steeds meer honden lopen in een tuigje en het wordt ook vaak geadviseerd. Vanuit de anatomie van de hond lijkt het ook de beste keuze. Maar hoe zit dat in de praktijk? Het feit dat wij bedacht hebben dat het het beste is voor de hond, betekent niet dat onze hond het daarmee eens is.

Martine is sinds 2005 fulltime werkzaam als dierosteopaat, na een afgeronde opleiding bij het Belgische ICREO. In haar praktijk behandelt ze honden en paarden. Samen met Sam Turner schreef ze de 4-delige serie “Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans” en publiceerde ze twee boeken over haar visie op dierosteopathie.


Is de hond wel zo belangrijk?
Jeroen Oomen

Als je met honden werkt, zit er veel verschil tussen ‘instructeur’ en ’trainer’. Een trainer traint honden en een instructeur geeft instructie over hoe je honden moet trainen; een essentieel verschil!

Jeroen is ruim 35 jaar werkzaam als trainer en instructeur. Hij heeft diverse functies bekleed als hoofdinstructeur, -trainer en hoofd opleidingen bij Martin Gaus. Door de jaren heen heeft hij zoveel mensen en honden getraind dat hij zijn ervaringen gedeeld heeft in het boek Hond in Huis.


Complementaire middelen op de hondenschool
Nicole van Rhee

Als er ‘iets’ met een hond is, kunnen eigenaren een beroep doen op een groot aanbod van diverse middelen in allerlei vormen. Vaak met het idee: baat het niet, dan schaadt het niet. Is dat zo?

Nicole is kynologisch instructeur, veterinair natuurgeneeskundige en eigenaar van N&N Dogtrainers. Daarnaast geeft ze gastlessen bij diverse instellingen, zowel over hondengedrag als over natuurgeneeskunde. Bij Annorlunda verzorgt zij de lessen over complementaire onderste


Programma

Het exacte programma met tijden maken we later bekend.

De dag begint om 9.30u duurt tot 16.30u/17.00.


Locatie

Het vierde HIC wordt zowel live als online gegeven.

Live vindt het plaats in het Schaffelaar theater Barneveld, Theaterplein 1/Churchillstraat 74 in Barneveld (van twee kanten te benaderen en te parkeren)

LET OP: ER KOMT GEEN OPNAME BESCHIKBAAR!


Kosten

De kosten voor deelname van zowel live als op locatie zijn € 97,- exclusief btw (afgerond € 117 inclusief btw).

Naast de lezingen van vijf sprekers, krijg je vooraf hand-outs van alle lezingen en na afloop een certificaat van deelname.


Bijscholingspunten

SPPD: nog in aanvraag (vorig jaar was het 7 punten)
CKI/Raad van Beheer: nog in aanvraag (vorig jaar was het 30 punten cat.A)
NVGH: nog in aanvraag (vorig jaar was het 3 PE)

Lees voor aanmelding hier eerst de algemene voorwaarden.