Ben jij hondenschool-instructeur (in opleiding)?
En wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied als hondenprofessional?

Kom dan naar het 3e Hondenschool-Instructeurs Congres (afgekort HIC) op zaterdag 28 augustus 2021!

We zijn er dit jaar zeker weer!

We zijn blij te kunnen melden dat we in 2021 zeker weer een Hondenschool Instructeurs Congres hebben. Mét opnieuw een aantal goede sprekers met interessante onderwerpen voor jou als hondenschool-instructeur.

We zijn gestart met het openstellen van het HIC voor online deelname. Dat hebben we vorig jaar met veel succes gedaan en zetten we dit jaar dus voort.

Daarna kregen we groen licht om live ook 100 deelnemers mogen ontvangen in het Schaffelaar Theater in Barneveld. De 1,5 meter regel kan met dit aantal deelnemers gegarandeerd worden. De inschrijving hiervoor heeft tijdelijk stil gelegen, maar vanaf 15 augustus is het weer mogelijk om je in te schrijven voor live deelname. Let op: er is nog beperkt plek!

De volgende sprekers over onderwerpen waar jij als instructeur gelijk iets mee kunt:

Monique Bladder

Monique is gedragstherapeut (Postgraduaat Toegepast Diergedrag), auteur en één van de twee hoofddocenten van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. Tijdens het HIC gaat ze in op het onderwerp begrenzen. Ook honden mogen/kunnen soms iets niet doen. En als eigenaar moet je dat aan hem duidelijk kunnen maken. Aan jou als hondenschool-instructeur de taak om dat je cursisten te leren. Hoe begrens je, zonder het gebruik van positieve correcties of intimidatie. En wat zijn de uitdagingen hier in.

Erica Bokelmann

Erica is gedragstherapeut (postgraduaat Toegepast Diergedrag), auteur en hoofddocent van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. Op het HIC bespreekt ze niet alleen hoe belangrijk rust is voor pups (en volwassen honden). Maar hoe doe je dat dan? ‘Overprikkeld’ is een woord dat veel gebruikt wordt, maar is het erg? En welke adviezen kun je aan je cursisten geven om die rust te creëeren bij hun hond?

Lotte Botter

Lotte is voedingsdeskundige voor dieren, eigenaar van natuurwinkel voor dieren De Groene Hond en gastdocent bij Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. Op het HIC bespreekt ze fabels en feiten over belonen tijdens de training.

Candela Hüsgen

Candela heeft meer dan 10 jaar ervaring in de wereld van Animal Assisted Interventions (AAI) met honden. Ze doet haar PhD aan de Radboud Universiteit over Animal Assisted Therapy met honden voor kinderen en jong volwassenen.
De band tussen hond en eigenaar is belangrijk. Waardoor wordt die beïnvloed, hoe groot is die rol. En wat levert het de hond en de eigenaar op. En hoe kun je als hondenschool-instructeur in je lessen deze band positief beïnvloeden.

Pascalle Roulaux

Pascalle heeft na een bachelor diergeneeskunde een master dierwetenschappen gedaan en is actief als instructeur. Ze deed onderzoek naar de effecten van castratie op gedrag van honden, zowel reu als teef. Ze vertaalt de uitkomsten van diverse onderzoeken naar de praktijk, op een objectieve en heldere manier. Op het HIC bespreekt ze aan de hand van casussen wat je als instructeur kunt adviseren aan cursisten met vragen over castratie. 

Programma

Van 09.30 tot ongeveer 16.30 – 17.00 uur.
09.30 – 09.45 uur: Welkom
09.45 – 10.45 uur: Krijgt jouw pup wel genoeg rust? – Erica Bokelmann
10.45 – 11.15 uur: Pauze
11.15 – 12.15 uur: Corrigeren hoef je je cursist niet te leren, begrenzen wel – Monique Bladder
12.15 – 13.15 uur: Lunch
13.15 – 14.15 uur: Dier-ondersteunende interventies en hondentraining – Candela Hüsgen
14.15 – 15.15 uur: Fabels en feiten over beloningen in training – Lotte Botter
15.15 – 15.45 uur: Pauze
15.45 – 16.45 uur: Geholpen hond?! – Pascalle Roulaux
16.45 – 17.00 uur: Afsluiting

Locatie

Het 3e HIC wordt zowel live als online gegeven. (Inschrijving voor online deelname is gesloten!)

Live vindt het plaats in het Schaffelaar theater Barneveld, Theaterplein 1/Churchillstraat 74 in Barneveld (van twee kanten te benaderen en te parkeren)

LET OP: ER KOMT GEEN OPNAME BESCHIKBAAR!

Kosten


De kosten voor live deelname aan het HIC in het Schaffelaar Theater zijn € 97,- exclusief btw (afgerond € 117 incl. btw).
Naast de lezingen van vijf sprekers, krijg je voor deze investering vooraf een hand-out van alle lezingen en een certificaat van deelname.

Bijscholingspunten

SPPD: 7 punten
CKI/Raad van Beheer: 30 punten cat.A
NVGH: 3 PE

Lees voor aanmelding hier eerst de algemene voorwaarden.