Ben jij hondenschool-instructeur (in opleiding)?
En wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied als hondenprofessional?
Kom dan naar het 3e Hondenschool-Instructeurs Congres (afgekort HIC) op zaterdag 28 augustus 2021!

We zijn er dit jaar zeker weer!

We zijn blij te kunnen melden dat we in 2021 zeker weer een Hondenschool Instructeurs Congres hebben. Mét opnieuw een aantal goede sprekers met interessante onderwerpen voor jou als hondenschool-instructeur. We starten met het openstellen van het HIC voor online deelname. Dat hebben we vorig jaar met veel succes gedaan en zetten we dit jaar dus voort.

Als de mogelijkheden er zijn, gaan we zeker voor een HIC in het Schaffelaar Theater in Barneveld. Maar omdat dat allemaal nog onzeker is, kun je je daar nu nog niet voor inschrijven.

Als je zeker mee wilt doen, schrijf je dan alvast in voor online deelname. Bij mogelijkheden tot deelname in het Schaffelaar Theater krijg je dan voorrang.

De volgende sprekers over onderwerpen waar jij als instructeur gelijk iets mee kunt:

Monique Bladder

Monique is gedragstherapeut (Postgraduaat Toegepast Diergedrag), auteur en één van de twee hoofddocenten van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. Tijdens het HIC gaat ze in op het onderwerp begrenzen. Ook honden mogen/kunnen soms iets niet doen. En als eigenaar moet je dat aan hem duidelijk kunnen maken. Aan jou als hondenschool-instructeur de taak om dat je cursisten te leren. Hoe begrens je, zonder het gebruik van positieve correcties of intimidatie. En wat zijn de uitdagingen hier in.

Erica Bokelmann

Erica is gedragstherapeut (postgraduaat Toegepast Diergedrag), auteur en hoofddocent van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. Op het HIC bespreekt ze niet alleen hoe belangrijk rust is voor pups (en volwassen honden). Maar hoe doe je dat dan? ‘Overprikkeld’ is een woord dat veel gebruikt wordt, maar is het erg? En welke adviezen kun je aan je cursisten geven om die rust te creëeren bij hun hond?

Lotte Botter

Lotte is voedingsdeskundige voor dieren, eigenaar van natuurwinkel voor dieren De Groene Hond en gastdocent bij Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. Op het HIC bespreekt ze fabels en feiten over belonen tijdens de training.

Candela Hüsgen

Candela heeft meer dan 10 jaar ervaring in de wereld van Animal Assisted Interventions (AAI) met honden. Ze doet haar PhD aan de Radboud Universiteit over Animal Assisted Therapy met honden voor kinderen en jong volwassenen.
De band tussen hond en eigenaar is belangrijk. Waardoor wordt die beïnvloed, hoe groot is die rol. En wat levert het de hond en de eigenaar op. En hoe kun je als hondenschool-instructeur in je lessen deze band positief beïnvloeden.

Pascalle Roulaux

Pascalle heeft na een bachelor diergeneeskunde een master dierwetenschappen gedaan en is actief als instructeur. Ze deed onderzoek naar de effecten van castratie op gedrag van honden, zowel reu als teef. Ze vertaalt de uitkomsten van diverse onderzoeken naar de praktijk, op een objectieve en heldere manier. Op het HIC bespreekt ze aan de hand van casussen wat je als instructeur kunt adviseren aan cursisten met vragen over castratie. 

Programma

Van 09.30 tot ongeveer 16.30 – 17.00 uur.
Het exacte programma volgt nog.

Locatie

Het 3e HIC wordt in elk geval online gegeven.
Als het i.v.m. corona-maatregelen kan, zal er ook de mogelijkheid zijn om deel te nemen in het Schaffelaartheater Barneveld, Theaterplein 1/Churchillstraat 74 in Barneveld (van twee kanten te benaderen en te parkeren)

Als je je inschrijft voor online-deelname, kun je dat eventueel overzetten (met bijbetaling van € 30,- excl. btw) naar deelname in het Theater (zolang er plek is). Je hebt dan voorrang op geïnteresseerden die nog niet ingeschreven staan.

LET OP: ER KOMT GEEN OPNAME BESCHIKBAAR!

Kosten

De kosten voor online deelname aan het HIC in het Schaffelaar Theater zijn € 67,- exclusief btw (afgerond € 81 incl. btw). Naast de lezingen van vijf sprekers, krijg je voor deze investering vooraf een hand-out van alle lezingen en een certificaat van deelname.

Bijscholingspunten

SPPD: 7 punten
CKI/Raad van Beheer: 30 punten cat.A
NVGH: 3 PE

Lees voor aanmelding hier eerst de algemene voorwaarden.