Hondenscholen en -verenigingen kunnen eigenaren de kennis, inzichten en vaardigheden bijbrengen om de honden goed te begeleiden. Maar soms is er een goede reden voor hond en/of eigenaar om niet naar groepslessen te komen. De hond kan makkelijk overprikkeld zijn bijvoorbeeld. Het kan ook voorkomen dat een eigenaar zich niet prettig voelt in een groep of simpelweg één-op-één aandacht wil.
Er zijn ook steeds meer instructeurs die liever individueel les geven, dan voor een groep.

Op maat

Als je privé-lessen wilt gaan geven aan eigenaren en hun honden, ziet je werk er net iets anders uit dan wanneer je groepslessen geeft. Een heleboel is hetzelfde; je hebt dezelfde basis-kennis nodig van hond en eigenaar en je moet dezelfde trainingsmethodes beheersen. Maar het feit dat je maar één hond en één persoon op maat hoeft te begeleiden, geeft een hele andere dynamiek.

Toekomst

Na het afronden van de opleiding tot Individueel Instructeur kun je zelf professionele privé-lessen verzorgen voor eigenaren of in dienst treden bij hondenscholen die ook privélessen aanbieden. Je bent in staat om theoretische informatie samen te vatten en uit te leggen en eigenaren op een empathische manier te adviseren over hoe ze hun hond kunnen begeleiden. Bovendien ken je je eigen grenzen en weet je wanneer je moet doorverwijzen naar een gedragstherapeut of een professional in een ander vakgebied.

Doorstroming Gedragstherapeut

Bij Annorlunda leer je om een professionele Individueel Instructeur te worden. Dit diploma wordt niet geaccrediteerd door branche-verenigingen. Het diploma Individueel Instructeur is voldoende om toegelaten te worden tot de modules voor gedragstherapeut.

Vooropleiding

Het niveau van de opleiding sluit aan op MBO4-niveau. De lessen worden gegeven in het Nederlands, maar enige kennis van de Engelse taal is aanbevolen aangezien sommige lesmaterialen alleen in het Engels beschikbaar zijn.

Duur en studiebelasting

De volledige opleiding bestaat uit 28 lesdagen. We bieden door het jaar heen groepen aan die les hebben op:

  • vrijdag (één keer in de drie weken, van 09.30 tot 17.00 uur)
  • zaterdag (één keer in de twee weken, van 09.30 tot 17.00 uur)

Je schrijft je in voor les op een vaste dag; je kunt gedurende de opleiding niet wisselen van lesdag. (let op: de modules voor gedragstherapie staan voorlopig alleen gepland op een vrijdag! Je kunt wel de instructeursmodules doen op een maandag of zaterdag en daarna voor de gedragstherapie overstappen naar de vrijdag)

De gemiddelde studiebelasting is acht uur per week, afhankelijk van voorkennis en ervaring.

De totale duur van de opleiding is 1,5 tot 2 jaar. Afhankelijk van de frequentie waarop je les hebt.

Modules en bijbehorende kosten

Totaal: €2.598 (modules) + €300 (toetsen en examens) = €2.898 excl. btw (21%), onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Toetsing

Elke module wordt afgerond met een toets of een opdracht, die door iedere cursist moet worden afgelegd. De toetsen en opdrachten moet met een voldoende beoordeeld zijn om de opleiding te kunnen voltooien. Tijdens de lessen worden diverse huiswerk-opdrachten gegeven, die niet altijd met een cijfer beoordeeld worden maar wel ingeleverd moeten worden om de opleiding te kunnen voltooien.
De praktische vaardigheden worden getoetst als afsluiting van de module Inhoud van de les: de praktijk (module 4).
De opleiding heeft een toetsreglement waar onder meer herkansingen etc. in geregeld zijn.

Stage

Voor het diploma Individueel Instructeur hoef je géén stage te lopen.

Eerstkomende start-mogelijkheid

Vrijdag 14 januari 2022

Aanmelden voor module 1?

Dat kan door het doen van een aanbetaling van €200 via deze link. Onze algemene voorwaarden kun je hier vinden. Als je vragen hebt, aarzel dan vooral niet om die per mail te stellen. We staan je heel graag te woord.