Bijscholing

Handler's Course met Helen Phillips en Jules Morgan

Informatie over de bijscholing

Heb jij een jachthond die je met clickertraining zonder pijn, schrik of intimidatie wilt trainen? Dan is de Handler’s Course van Helen Phillips en Jules Morgan iets voor jou! Tot nu toe moest je voor deze unieke opleiding en ervaring naar het Verenigd Koninkrijk, maar vanaf 2024 is hij te volgen in Nederland!


In deze Handler’s Course leer je over:

 • Clicker training
 • Toepassing van strategieën op basis van positieve bekrachtiging
 • Drive en motivatie
 • De kracht van gedrag dat op cue staat
 • De cue als daadwerkelijke ‘aan-knop’ voor gedrag
 • Oplossen van problemen in je training
 • Opdelen van oefeningen in kleine stapjes
 • Opwinding en management
 • Flexibiliteit
 • Targets
 • Trainings-ketens en reeksen
 • Welzijnsgerichte jachttraining op de Gundog Trainers Academy manier
 • en zoveel meer…


De cursus gaat dus (veel) verder dan een beloning van een koekje vervangen door een click en een koekje. Je duikt diep de clicker training in en bouwt oefeningen en vaardigheden op in kleine stapjes. Het vraagt om een kritische blik naar hoe je tot nu toe zelf getraind hebt. Waarschijnlijk ben jij degene van jullie twee (jij en je hond) die het meeste leert!

Er zijn beperkt plekken beschikbaar voor deelnemers zonder hond.

Door welke docent(en) wordt deze bijscholing gegeven?

Helen Phillips en Jules Morgan uit het Verenigd Koninkrijk zijn eigenaren van de Gundog Trainers Academy. Samen hebben ze meer dan 50 jaar ervaring in het trainen van (jacht)honden, voor de praktijkjacht en voor het deelnemen aan testen en proeven. Ze hebben zelf Vizla’s, Spaniels en Labradors waar ze mee werken, trainen en meedoen aan proeven. Daarnaast zijn er maar heel weinig jachthonden die ze niet voorbij hebben zien komen in de cursussen en opleidingen die ze verzorgen.

Samen hebben ze de Gundog Trainers Academy opgericht omdat ze gedreven worden door hun passie om jachthonden op te leiden zonder schrik, angst, intimidatie of pijn. Gebaseerd op wetenschappelijke kennis over hondentraining en welzijnsgericht.

Met de Gundog Trainers Academy hebben ze inmiddels talloze instructeurs én jachthonden-eigenaren opgeleid die alleen maar werken met positieve bekrachtigend en welzijnsgerichte training.

Voor wie is deze bijscholing?

Deze Handler’s Course is toegankelijk voor alle voorjagers die met clicker willen trainen. Ook als je géén instructeur (in spé) bent of wilt worden!

Helen en Jules leren je wetenschappelijk onderbouwde technieken en strategieën gebaseerd op ruime praktijkervaring, die je kunt toepassen in alles wat je met je jachthond wilt bereiken. Je kunt tijdens de opleiding al je vragen stellen, zodat je volop werkt aan je eigen vaardigheden door middel van het trainen van je eigen jachthond.

Als je professioneel instructeur bent (of wilt worden), is deze Handler’s Course ook uitermate geschikt. Door te kijken en mee te denken met alle deelnemers, leer je niet alleen het waarom, wanneer, wat en hoe van je eigen hond. Maar ook van dat van diverse andere honden en hun karakters en uitdagingen. En niet te vergeten hun voorjagers ;)

Samengevat is deze Handlers’ Course voor iedereen die:

 • meer wil leren over jachttraining zonder schrik, intimidatie, angst of pijn
 • zijn eigen trainingsvaardigheden wil verbeteren
 • meer wil weten over leerprincipes
 • zich afvraagt of alleen maar werken met positieve bekrachtiging écht werkt voor jachthonden
 • interesse heeft in het Clicker Trainers Competency Assessment Programma (CAP)
 • Gemotiveerd is om je eigen trainingsvaardigheden te ontwikkelen

Wanneer is deze bijscholingsdag?

De Handlers’ Course bestaat uit vier modules van drie dagen. Je schrijft je in voor álle vier modules, voor een deel inschrijven kan niet.

De modules vinden in 2024 plaats op:

 • dinsdag 27 t/m donderdag 29 februari
 • dinsdag 16 t/m donderdag 18 april
 • maandag 17 t/m woensdag 19 juni
 • maandag 9 t/m woensdag 11 september


De cursus is VOL voor deelname mét hond.

Er is alleen nog plek voor een beperkt aantal deelnemers zonder hond.

Waar vindt deze bijscholingsdag plaats?

De Handler’s Course vindt plaats in Vorden (Gelderland), waar we trainen op een privé-terrein met veel afwisseling.

We zullen dus niet gestoord worden door niet-deelnemende honden.


Overigens werk je in principe gedurende de cursusdagen één voor één met je hond.

Dat betekent dat het belangrijk is dat je je er bewust van moet bent dat op de momenten dat je hond niét aan het werk is, hij in staat moet zijn om in de auto te verblijven (of een andere plek als de weersomstandigheden dat niet toelaten).

Wat zijn de kosten van deze bijscholingsdag?

De kosten zijn vergelijkbaar met de Handler’s Course in het Verenigd Koninkrijk, namelijk € 2495,- incl.btw. Dit bedrag is inclusief koffie en thee.

Omdat Helen en Jules naar Nederland komen, scheelt het je aanzienlijk aan reis- en verblijfkosten als je het vergelijkt met het volgen van de opleiding in Engeland.


Er zijn heel beperkt plekken beschikbaar voor deelnemers zónder hond. Je kunt dan alle kennis in je op nemen door alles te observeren en natuurlijk je vragen te stellen. Ook kun je gevraagd worden om te helpen met het gooien van dummy’s bv. De kosten voor deelname zónder hond zijn € 1495 voor het meedoen aan de vier modules.


Belangrijk om te weten:

Als je je aanmeldt, doe je een aanbetaling van 500 euro. Met die aanbetaling verplicht je je tot het betalen van het volledig bedrag. Oók als je alsnog niet kunt deelnemen (om welke reden dan ook). Dat is een andere regeling dan die we normaliter hebben als Annorlunda. We moeten echter eind oktober 2023 al aan Helen en Jules doorgeven of de Handlers’ Course door kan gaan. Als we daar akkoord op geven op basis van het aantal aanmeldingen en op het laatste moment trekken mensen zich toch terug en/of betalen niet, heeft dat voor Annorlunda grote financiële gevolgen.

Als je je aanmeldt en je kunt toch niet, mag er iemand anders in jouw plaats komen. Dat moet je dan alleen wel zelf regelen. Vanzelfsprekend krijg je je betaling terug als we toch de Handlers’ Course niet door kunnen laten gaan vanwege te weinig aanmelding. Daarover krijg je begin november bericht als je je aangemeld hebt.

Hoeveel bijscholingspunten?

Bijscholingspunten

CKI: 55 punten, categorie A.

NVGH: 15 punten

Vragen?

Als je vragen hebt, aarzel dan vooral niet om die per mail te stellen. We staan je heel graag te woord.

Hoe kan ik me inschrijven voor de bijscholingsdag: Handler's Course met Helen Phillips en Jules Morgan?

De cursus zit VOL voor deelname mét hond.

Via onderstaande knop schrijf je je in voor deelname ZONDER HOND!


Je kunt je – zonder enkele garantie op deelname! – op de wachtlijst laten zetten voor het geval er iemand uitvalt die zich voor 2024 heeft ingeschreven. Stuur ons daarover dan een mail.

Als je mét hond wilt deelnemen: we proberen Helen en Jules ook in 2025 naar Nederland te laten komen en we proberen de modules dan op vrijdag t/m zondag te laten plaatsvinden. Wil je op de interesselijst voor 2025? Mail ons dan even!


Je ontvangt van ons na je inschrijving een bevestiging van je inschrijving per mail. Deze kan soms in de spam/ongewenst terecht komen, dus check die even. Op inschrijving voor deze Handlers’s Course de volgende voorwaarden van toepassing. Lees deze even goed door!

Handler's Course met Helen Phillips en Jules Morgan

Meer leren?

Andere bijscholingsdagen verzorgd door Annorlunda

contact

Waar kunnen we je mee helpen?

Liever direct een vrijblijvend online gesprek inplannen? Klik hier om de mogelijkheden in onze agenda te bekijken.