Annorlunda is het Zweedse woord voor “anders”.
En laat dat nu precies het woord zijn dat onze opleidingen voor kynologisch instructeur en/of gedragstherapeut definieert; de stof die behandeld wordt en de invalshoek is anders dan de meeste studenten gewend zijn.

Binnen de hondenwereld zijn mythes en dogma’s aan de orde van de dag. Het is lastig een verschil tussen maken tussen een mening en bewezen theorieën over de nieuwe inzichten met betrekking tot hondenopvoeding en -training.
Annorlunda geeft je tijdens de opleiding alle theoretische kennis om zelf je mening te vormen. We zeggen je niet hoe het moet, we geven je vooral alle argumenten waarom je het op een bepaalde manier kunt doen. Vervolgens bepaal je zelf wat voor jou de beste argumenten zijn en waar je in de toekomst verder mee wilt werken. De overeenkomst is alles wat we je aanbieden, is dat het gebaseerd is op moderne wetenschappelijke inzichten en vrij van pijn, angst of intimidatie.

Annorlunda wordt geleid door Monique Bladder en Erica Bokelmann. Twee hondenprofessionals die zich met hart en ziel inzetten voor het verbeteren van welzijn van honden én hun eigenaren. Wij denken dat we dat met name kunnen bereiken door de kennis en ervaring van ons docententeam te delen met onze studenten.
Want het (honden en eigenaren begeleiden) kan anders!

De opleidingen tot Kynologisch Instructeur zijn geaccrediteerd door de Raad van Beheer, de SPPD en APDT-BeNe.